вторник, 27 май 2008 г.

Войната на Големите (Mtel, Globul, BTk, Vivatel)

За вас е поредния ден, в който си пращате sms-чета... говорите си с приятел/ка с безплатните ви минути, ровите се в мобилния интернет, говорите за 1 стотинка в мрежата на Loop, но навън се води ежедневна война между Mtel Globul BTK и Vivatel

До момента съм на мнение, че Mtel е на върха, но това не я спира да се бори за да остане на него. Ако някой е чел публикацията ми за законите на маркетинга ще разберете защо тя е най-популярня... Има най-добрите услуги.... дрън дрън просто беще ПЪРВА.

До момента Mtel нанесе 2 умопомрачителни удара върху Globul и BTK. Според мен направо разби BTk от всякаде. И така какво имам предвит

1-удар с рекламата на Mtel Homebox тотално срина имиджа на BTk относно стационарните телефони... не, че той е много добър, но срина и малкото, което беше останало.

Просто Великолепен маркетингов ход. Mtel Трабва да позлатят човека, който е измислил рекламата с лелката която пуска стационарни телефони!!!

Първи ход

Втори ход


Със втората реклама тотално се изкефих.. просто лелката е ужасна. Най-любимата ми част е когато ползват slow motion (забавяне) по време на удара в стената

Стоп кадър
Можеш ли да забравиш тази физиономия! ;) направо ме съсипва. Евала на автора на рекламата предполагам, че взима добри пари.

2рия удар на Mtel - След излизането на новата предплатена услуга Frogmobile (дело на Globul или ползваща само мрежата й, не съм много на ясно) Mtel не се забави дълго и отвърна на удара както трябва(с рекламата с Део).



Колко по-ясно да го кажат "Защо да говориш с жаба след като с новата Prima имаш до 150 безплатни минути към петима твои приятели и говориш само за 0.33 стотинки на минута към всички мрежи" - за тези които незнаят Frogmobile твърди, че е най-ефтината предплатена услуга само 0.14 стотинки на минута разговор в мрежата и 0.34 стотинки с всички мрежи. Mtel опровергаха това като пуснаха новата прима с 0.33 стотинки разговори към всички мрежи... 1 стотинка, но вече Frogmobile не могат да го трабят като факт!

Някой от вас да е вижал скоро реклама на Frogmobile по телевизията? Няма да отговарям на този въпрос.




Последните две реклами на Globul имам чувството, че са опправени към Mtel, ако не е така още по лошо. Mtel ги мачка, а те стоят и гледат.





За първата реклама съм обеден, че е насочена към Mtel. Просто като чух негативите, които изреди Слави... веднага в главата ми изплува "Mtel"

Не трябва да е така... Трябва по слабите (Globul, BTk, Vivatel постоянно да са на щрек, да търсят слабите места на този който стои на първо място и постянно да ги показват) Това е единствения начин да спечелят ако не цялата война поне няколко битки.

За тези, които си мислят гледай го тоя има слабост към Mtel и к'ви ги дрънка ще заявя не нямам пристрастие към нито една от споменатите компании. Просто се опитвам да бъда обективен. Все пак към която и да си на края на месеца пак си плащаш сметката нали ;))) дали ще я хвалиш или не е без значение.

P.S. Все пак ако някой от борда на директорите на Mtel прочете тази публикация, пия наторален сок Qeens Банан ;) и имам нужда от от нов телефон и една златна или платинена Mtel сим карта ;)))))



Първия Български Бутон за споделяне